سرد کردن و انجماد یکی از متداول ترین روشهای نگهداری مواد غذایی است که موجب طولانی شدن زمان ماندگاری آنها میشود. استفاده از یخچال برای نگهداری برخی مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات، ضروری است.
همچنین یخچال به تازه ماندن بعضی مواد غذایی مانند سبزی و میوه خام و ایجاد طعم دلنشین و خنک در نوشیدنیها کمک می کند. حداکثر زمان ماندگاری مواد غذایی فاسد شدنی و نیز بسیاری از میوهها و سبزیها در صفر درجه سانتیگراد دو هفته، در 5 درجه سانتیگراد یک هفته و در درجه حرارت اتاق (22 درجه سانتیگراد) چند ساعت است.
با تغییر شیوه زندگی، نیاز ما به یخچال بیشتر شده است. به دفعات کمتری خرید میکنیم، ولی هر بار میزان بیشتری مواد غذایی میخریم. در نتیجه مواد غذایی بیشتری را برای مدت طولانی تر در یخچال نگهداری میکنیم.
1- دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد نگه دارید.
2- پس از باز کردن در قوطی کنسرو، محتویات آن را در ظرفی خالی کنید و روی آن را بپوشانید. در غیر این صورت ممکن است قوطی، غذا را آلوده کند.
3- غذایی را که تاریخ مصرف آن گذشته است، دور بریزید. بر چسب مواد غذایی را در ارتباط با درجه حرارت محل نگهداری و زمان ماندگاری کنترل کنید.
4- یخچال را بیش از حد پر نکنید زیرا هوای خنک، که یخچال را سرد نگه میدارد، نمی تواند جریان پیدا کند.
5- یخچال را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.
6- فاسد شدنی ترین غذاها را در سردترین قسمت یخچال بگذارید.
در این قسمت غذاهایی را قرار دهید که باید سالم نگه داشته شوند. روی مواد غذایی خام را بپوشانید یا آنها را بسته بندی کنید. مواد غذایی که باید در این قسممت نگهداری شوند شامل:
– غذاهای پخته ی سرد مانند غذاهای آماده مصرف، انواع پیراشکی، مرغ آماده مصرف، شیر، ماست و پنیر تازه
– انواع گوشت پخته
– سوسیس و کالباس
– سالادهای آماده مانند سالاد سیب زمینی و الویه
– غذاهای خانگی مانند انواع خورش و آبگوشت
– شیرینی خامه ای
– گوشت، مرغ و ماهی تمیز شده را همیشه در سردترین قسمت یخچال و حتماً در ظروف در بسته نگه دارید و آنها را هر چه سریع تر مصرف کنید و برای مدت طولانی تر در فریزر نگه داری کنید.